ARTICOLE SI POVESTIRI CU SI DESPRE SCUFUNDARI
  ECHIPAMENTE  

Echipament de scufundari
  Intretinerea echipamentului SCUBA
  Inchiriere echipament de scufundari
Lumini subacvatice
  Tipuri de lumini
Universale
  Tipuri de masca

  TIPURI DE LUMINI  
Articol adaugat la 19.Februarie.2021

Lumini subacvatice

In mediul acvatic lumina joaca un rol foarte important cand vine vorba de scufundari de noapte, in ape cu vizibilitate limitata sau filmare/fotografiere subacvatica. Vom incerca in acest articol sa va prezentam tipurile de lanterne folosite la scufundari sau pentru a obtine imagini de calitate.

In functie de tipul de lumina, autonomie si pret, doritorii pot alege dintr-o gama variata de lanterne subacvatice, denumite de catre pasionatii filmarilor, lumini de scufundare.
Daca pentru scafandri obisnuiti, o lanterna simpla care genereaza o raza de lumina concentrata intr-un punct este alegerea ideala atat in cazul scufundarilor nocturne cat si pentru scufundari in vizibilitate limitata sau la epave, pentru cei ce vor sa fotografieze sau sa filmeze in mediul acvatic, lumina trebuie sa fie distribuita larg, la o intensitate corecta pentru ca imaginea rezultata sa fie de o calitate cat mai buna.

Evidentiem deci cel putin doua tipuri de lumini, in functie de modul de iluminare: punct(spot) sau camp de lumina(wide).

lanterna de scufundari tip spot Dupa cum puteti vedea in imaginea alaturata, lanterna de tipul spot, concentreaza lumina intr-un punct, oferind o intensitate foarte mare in zona limitata pe care o lumineaza, in detrimentul zonelor din imediata apropiere. Utilizarea unei asemenea lanterne pentru filmare sau fotografiere va avea ca rezultat o imagine "arsa", imposibil de utilizat. Acest tip de lumina este utilizat in general pentru scufundarile de noapte sau pentru semnalizare subacvatica.

Luminile de scufundare care furnizeaza o lumina distribuita uniform pe o suprafata mare, sunt preferate de pasionatii filmarilor subacvatice, umbrele capatand nu doar contur ci si culoare in lumina astfel proiectata. In mediul acvatic, in functie de adancime si turbiditate, lumina se estompeaza, culorile disparand treptat datorita fenomenului de absorbtie.


Dupa cum puteti vedea in imaginea alaturata, dupa 5m adancime, culoarea rosie dispare, pentru ca dupa 10m nici culoarea portocaliu sa nu mai fie prezenta, pentru ca in final totul sa devina albastru sau violet(magenta) la adancimi mari sau foarte mari. Ei bine, utilizarea unor lumini de scufundare de intensitate corecta, poate readuce luminozitatea la nivelul potrivit, afectand implicit si culorile, permitandu-ne astfel sa surprindem imagini care impresioneaza prin varietatea coloristica a subiectilor surprinsi.

Daca aceste scurte randuri au trezit in voi dorinta de a invata mai multe despre luminile folosite la scufundari, va asteptam la cursul PADI Night DIver, unde pe langa informatiile complete pentru efectuarea scufundarilor de noapte in siguranta, puteti testa toate tipurile de lumini disponibile, de la lanterne obisnuite la lumini video clasice sau de tipul canister light. Va asteptam la curs!

Numar vizualizari:  560560


 
 
 







ABONARE NEWSLETTER

4 + 5 - 1=
WEDIVE S.R.L.
CUI: 49762654
Bucuresti, Romania

Cursuri scufundari pentru Copii
Cursuri scufundari pentru incepatori
Cursuri scufundari pentru avansati
Dive PRO
Scufundari la piscina
Scufundari de noapte
Scufundari de adancime
Scufundari la epave
Reparatii regulatoare SCUBA
Service BCD
Reparatii costum scafandru
Verificare butelie scuba
Excursii SCUBA
Sitemap
Copyright 2025 - wedive.ro. All rights reserved!