ARTICOLE SI POVESTIRI CU SI DESPRE SCUFUNDARI
  SCUFUNDARI  

Activitati conexe
  Arheologie subacvatica
Flora si fauna marina
  Rechinii din Marea Neagra
  Ce facem daca gasim un delfin esuat
Intrebari Frecvente
  Ce pot sa vad in Marea Neagra
Organizare scufundari
  Scufundari din barca sau de la mal
  Scufundari simulate in camera hiperbara
  Avertisment privind scufundarile la adancime!

  CE POT SA VAD IN MAREA NEAGRA  
Articol adaugat la 15.Mai.2019

"Ce pot sa vad in Marea Neagra?"
"Ai ce sa vezi in Marea Neagra?"
"E ceva de vazut in Marea Neagra?"
"Se fac scufundari in Marea Neagra?"

  Foarte des trebuie sa raspund la una dintre intrebarile de mai sus. Invariabil, raspunsul meu este DA, Marea Neagra ofera celor dornici sa o exploreze atat flora si fauna variata cat si vestigii si epave mai vechi sau mai recente.

Cand vorbim despre flora si fauna Marii Negre nu trebuie sa facem comparatie cu vietuitoarele din alte mari, ci sa ne rezumam strict la ceea ce ni se ofera in zona litorala romaneasca. Este suficient sa faci snorkeling pe langa digurile de protectie de la malul marii si vei observa cu usurinta o multitudine de specii de pesti, crustacee, moluste si vegetatie.



In timpul scufundarilor, pe langa faptul ca ai acces la zone mai adanci decat la snorkeling, poti avea sansa sa intalnesti gratiosii caluti de mare(seahorses) si din aceeasi familie - acul de mare, sau chiar calcan, cambula, anghila si alte specii de pesti rezidente in zona litorala. La scufundarile de noapte, pe langa nelipsitii guivizi poti sa observi in lumina lanternei, bancuri juvenile de hamsie, chefal si scrubmie sau poti sa admiri Anemonele de mare, Cocoseii de mare, Buzatii, Dracii de mare, Barbunii si daca esti cu adevarat norocos, pisica de mare.




Da, in Marea Neagra flora si fauna marina sunt limitate din punct de vedere al diversitatii, dar in opinia mea, asta face orice intalnire cu speciile de pesti sau plante, mai spectaculoasa si mai incitanta. In plus, scufundandu-ne in conditiile destul de vitrege oferite de Marea Neagra, ne dezvoltam aptitudinile de scufundare, devenim mai priceputi in scufundari de noapte sau in vizibilitate limitata si implicit invatam sa navigam subacvatic folosind preponderent busola sau relieful submarin.

Bogatia cea mai mare insa, o constituie istoria scufundata; Dovezile lasate in urma de inaintasii nostri, sunt descoperite mereu de scafandri. Fie ca e vorba de amfore sau alte fragmente de ceramica, vase de cupru, ancore de piatra sau mai recente din metal, clopote de bronz, epave antice sau chiar ghiulele si tunuri, aceste vestigii ne indemna sa descoperim istoria.



Epavele mai recente, dovezi tacute ale celui de-al Doilea Razboi Mondial sau nave comerciale de dimensiuni impresionante, ne atrag prin povestile si misterele ce le inconjoara. Cand e vorba despre submarine sau nave de razboi, dorinta de a te scufunda atinge cote maxime. Faci orice efort posibil, pentru ca la urmatoarea incursiune in istorie, sa fii inclus in planul scufundarii, sa poti filma sau fotografia, sa vezi si tu ceea ce altii au povestit si te-a impresionat!

Ei bine da! In Marea Neagra ai ceva de vazut la fiecare scufundare, trebuie doar sa indraznesti, sa vrei si sa incerci sa te scufunzi. Daca nu stii cum, te invatam; Daca nu ai echipament, iti inchiriem; Daca nu ai cu cine, te luam cu noi.

Nu rata sansa sa vezi, sa simti, sa apreciezi, unicitea si frumusetea Marii Negre atat de capriocioasa dar si captivanta!

Dragos Popescu - Instructor PADI & SSI - WeDive





Numar vizualizari:  26552655


 
 
 







ABONARE NEWSLETTER

5 + 7 - 8=
WEDIVE S.R.L.
CUI: 49762654
Bucuresti, Romania

Cursuri scufundari pentru Copii
Cursuri scufundari pentru incepatori
Cursuri scufundari pentru avansati
Dive PRO
Scufundari la piscina
Scufundari de noapte
Scufundari de adancime
Scufundari la epave
Reparatii regulatoare SCUBA
Service BCD
Reparatii costum scafandru
Verificare butelie scuba
Excursii SCUBA
Sitemap
Copyright 2025 - wedive.ro. All rights reserved!